AMB AMOR #TornemAlBanc

Ha passat ja un mes i mig des del desallotjament del Banc Expropiat i, tot i que al seu dia no vam fer cap comunicat, ens veiem en la necessitat de fer un petit escrit abans de reprendre les comunicacions des del blog i la llista de correus.

En primer lloc si en tot aquest temps no em donat senyals de vida més que pel Twitter, ha estat per que la majoria de les que conformem avui dia l’AVdG som, alhora, persones molt involucrades amb el Banc Expropiat, i ens hem vist absorbides per la feina frenètica que s’ha produït arrel del desallotjament.

Moltes coses han passat durant aquest temps i ens agradaria comentar-les breument:

1) Càrregues policials i repressió: Els primers dies el barri es va transformar en un barri assetjat pels Mossos d’Esquadra. Les diferents càrregues, moltes d’elles incomplint diferents protocols del mateix cos policial, van deixar uns 100 ferits de diferent consideració entre les veïnes del barri i una sensació de zona de guerra, que es va veure agreujada per la mateixa policia que, mitjançant agents de paisà, escampava falses notícies sobre els aldarulls que es produirien tal dia o tal altre, sembrant la por a les botigues i les veïnes.

2) Desinformació als mitjans de comunicació: Durant aquells dies la preocupació principal de la majoria dels mitjans va ser intentar crear un divisió profunda entre el Banc Expropiat (els okupes, els violents…) i la resta de les veïnes del barri. A part de difondre noticies falses sobre el lloguer pagat per l’ajuntament de Trias, com ara deixar entreveure que la raó primera de les protestes era la decisió del nou consistori de deixar de pagar aquest lloguer més que abusiu a un especulador., quan, en realitat, va ser el mateix Banc el que va denunciar el fet tant bon punt el va saber.

3) Comunicats i contra-comunicats: Des d’un comunicat fet per comerciants del barri en que es deien atemorits, quan s’ha sabut desprès que algunes de les associacions signants d’aquest comunicat no havien assistit a la reunió. A d’altres comunicats, d’altres entitats on es posava de relleu la importància del Banc com a espai veïnal i en contra de l’elitització del barri.

Sabem que el Banc Expropiat no representa, ni es defensat, a i per totes les veïnes del barri, però si que es veritat, que representa i es defensat per moltes altres que troben al Banc Expropiat un espai de confluència i vida veïnal cada vegada més difícil de trobar a la Vila. La lluita pel Banc Expropiat, per a nosaltres, és la lluita d’un barri per a i de les veïnes, sense especuladors que busquen el benefici ràpid.

El local on es troba el Banc Expropiat, com moltes sabeu, era de Catalunya Caixa, una entitat que vam salvar entre totes amb 12.000 milions d’euros, i que desprès el va vendre a Antartic Vintage, una empresa de la família Bravo Solano, per una xifra que encara està pendent de confirmar però que sembla que s’apropa més als 75.000 € que no als 500.000 dels que parla el mateix Bravo Solano (recordem que no més en lloguers, aquest senyor va ingressar 65.000 €).

És per tot això que donem el nostre recolzament al Banc Expropiat (#TornemAlBanc), a les sis companyes detingudes, a totes les identificades i les ferides.

Per a finalitzar, dir-vos que el Banc continua, cada tarda de 18 a 21 h. hi ha un punt d’informació a les portes del Banc, la botiga gratis i diferents activitats.

Fora especuladors del barri, no a la turisficació i elitització de Gràcia.

Més informació al blog del Banc Expropiat on trobareu els diferents comunicats.  

cropped-solidaritat2

Deixa un comentari