Jornades QUIN BARRI VOLEM?

Programa Desembre Jornades Quin Barri Volem

Des de l’AVdG, amb la col·laboració d’altres col·lectius del barri (Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, Marea Pensionista de Gràcia, l’OCA, La Barraqueta, El Banc Expropiat de Gràcia i el CineFórum del Banc Expropiat), hem impulsat les jornades Quin Barri Volem?. Aquestes jornades van en paral·lel amb el procés participatiu del pla d’usos i, a través dels actes programats, volen ser un punt de partida per a la reflexió sobre el barri on volem viure (i per extensió la ciutat).

Per què ja fa temps, des de l’ajuntament, se’ns està imposant un model basat en el turisme. Un model que respon principalment als interessos especulatius i comercials dels sectors immobiliari i turístic. Un model on tot sembla permès per tal d’aconseguir el màxim de guany possible encara que això suposi passar per sobre de les veïnes i de la seva memòria.

Des dels anys 90 hem vist com, a Barcelona, s’han buidat i enderrocat, en part, barris per tornar-los a omplir amb una clara intenció de fer-los agradables al turisme (El Xino-Raval), s’ha acabat amb el comerç tradicional i històric del centre, s’ha omplert altres barris de pisos turístics (com la Barceloneta, Ciutat Vella… i ara Gràcia); en definitiva s’ha produït una transformació voraç que ha fet que moltes veïnes es sentin i es trobin desplaçats dels barris on sempre han viscut. Amb aquestes jornades volem que entre totes pensem com ha de ser el lloc on volem viure i que comencem a organitzar-nos per a dir que aquest model no ens agrada, que no és el nostre model. Volem barris per a les persones.

Més informació al blog que s’ha creat per a les jornades http://quinbarrivolem.wordpress.com/  i al programa de desembre a continuació.

 

 

Deixa un comentari