[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4263: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Assemblea de la Vila de Gràcia • Mostra el tema - Actes I Trobada Catalana 30, 31 i 1 de novembre 2011 Ca L'A

Assemblea de la Vila de Gràcia

Aquí comença tot
Hora i data actual: 19 abr. 2019, 22:32

Totes les hores són UTC + 2 hores
Publica un nou tema Respon al tema  [ 1 entrada ] 
Autor Missatge
 Assumpte de l’entrada: Actes I Trobada Catalana 30, 31 i 1 de novembre 2011 Ca L'A
EntradaPublicat: 15 nov. 2011, 11:52 
Desconnectat

Membre des de: 27 maig 2011, 02:02
Entrades: 320
Ja tenim recopil·lades les actes de la I Trobada Catalana. Per tal de facilitar la transmissió de les diferents idees i la lectura a totes les persones que hi estiguin interessades, s'ha fet un resum dels consensos, que s'adjunta al final d'aquest missatge i també al final del document.

Les propostes consensuades a la Trobada estan generant un treball col·lectiu i coordinat que mostra la nostra capacitat i energia per a la movilització.

Ens esperen dies de molta feina però juntes ho podem tot!

La II Trobada Catalana tindrà lloc el dia 3 de desembre al Vallès.

Seguim,RESUMEN Y CONSENSO DE TROBADES DE CA L'AFOU

[Objetivo de este documento:
- recopilar los consensos a los que se llegaron en las jornadas de Ca L'Afou
- completar la info de estos consensos con información de páginas web que se van creando, grupos que están trabajando en cada acción y su n-1, material que se vaya generando etc. con el objetivo de compartir información poder hacer una buena difusión entre las asambleas y externa (a través de web y canales de las acampadas).
- importante: incluir necesidades y estado de cada acción. Por ejemplo: si hay acciones para las que se necesite gente, cuándo y dónde se les ha convocado o contacto para hacerlo, y/o si se ha creado un vídeo o web que precise difusión, etc.]

[Por favor, sobre las acciones, todo el material que se vaya generando y que sea susceptible de difusión, enviad mail a: comunicacio.acampadabcn@gmail.com para que se vaya trabajando la comunicación de las acciones.]RESUMEN/ INFO SOBRE LOS CONSENSOS:

A. Preparación del 20N, con las siguientes propuestas de acciones:

PERFORMANCE

Propuesta de realizar un parlamento fictício en el Parc de la Ciudatella.
Acciones:
Contacto: jgoudi@gmail.com

CONTRACAMPAÑA

Contracampanya reivindica la reapropiación de carteles de la campaña electoral por parte de la ciudadanía. Es decir, aprovechar los carteles colgados como soporte para hacer nuestra propia contracampaña.
Acciones:

Mensaje y vídeo para DIFUSIÓN:
Avui ha començat la campanya electoral arreu de l'Estat espanyol. Des de la trobada Catalana a Ca l'Afou, vàrem acordar que no podem restar quietes davant d'aquesta oportunitat de treure les nostres reivindicacions al carrer. Una de les accions que van sorgir de la trobada va ser CREAR LA NOSTRA PRÒPIA CONTRA-CAMPANYA ELECTORAL.
En què consisteix aquesta CONTRA-CAMPANYA?
És molt senzill. Es tracta d'aprofitar tots els recursos que els/les nostres polítics/ques estan posant al carrer.
Totes sabem la barbaritat de diners què es gasten cada vegada que hi ha eleccions per fer la campanya electoral. Multitud de cartells inunden els carrers, gran part d'ells, cal recordar, pagats per nosaltres.
Com que ja estem fartes, hem decidit recuperar pel poble el què és del poble. La contracampanya reivindica la reapropiació d'aquests cartells per part de la ciutadania. És a dir, aprofitar que ells ens posen a l'abast un munt de cartells per fer la nostra pròpia contracampanya.
A continuació trobareu un video què explica per sobre com podem realitzar aquesta acció. Proposem idees, però el més important és que tothom hi participi, així que fem una crida a la creativitat, a que cadascú pensi la seva pròpia manera de contrarestar la propaganda política. La única norma és la imaginació.
Aquest procés de MODIFICACIÖ dels cartells electorals s'hauria de donar durant tota la campanya.
Recordem, però, que el dia 19 és dia de reflexió. Això significa que el dia 18 a partir de les 00'00h els partits polítics no podran penjar cap cartell. És a dir, tots els cartells que modifiquem llavors, no podran ser reemplaçats. FEM UN AUTÈNTIC DIA DE REFLEXIÓ!! QUE EL DIA 19, NO QUEDI NI UN SOL CARTELL AL TEU POBLE O CIUTAT SENSE MODIFICAR!!
ELLS POSEN ELS DINERS. NOSALTRES, LA IMAGINACIÓ.
Video explicatiu:
http://vimeo.com/31492249
PD: Passa-ho!!

Contacto/grupo de trabajo: ?

DIFUSIÓN Y CONTRAINFORMACIÓN:

Poner mesas informativas con información sobre lo que significa el voto:
Partidos políticos mayoritarios: promesas incumplidas de otras campañas, política de recortes, datos, etc.. Tarea: informacion sobre deuda pública. Cómo se financian los partidos.
Lista de políticos imputados en casos de corrupción.
Modelo electoral presente, cómo se ha constituido y el coste de la campaña.
Acciones: Cada asamblea autogestiona su mesa.

Todas comparten documentación a través de: www.info20N.wordpress.com

Contacto/grupo de trabajo: Cada asamblea.

'ALLIBERAMENTS GENERALS' (LIBERACIÓN DE ESPACIOS):
Realización de ocupaciones simbólicas y permanentes durante la semana del 8 al 14.

Acciones:

Se convoca a una asamblea a nivel de bcn para Alliberaments generals Pl.Cat,9 19h Dimecres 9:

"Per tal de preparar l'acció coordinada d'alliberament d'espais a la ciutat de Barcelona, hem quedat per fer Assemblea
Dimecres 9 de novembre a les 19h Pl.Catalunya 9 4º 2ªBcn
Estaria bé poder anar recopil·lat informació sobre espais buits a Barcelona per tal de preparar el seu "alliberament". Potser es podria consultar i ampliar la informació del web casas tristes http://casastristes.org

Es recorden algunes coses que ens afecten a totes:
- Necessitat de definir logo (algú podria encarregar-se'n del disseny?) i lema comú. Alguns lemes proposats veure aquí
https://n-1.cc/mod/threaded_forums/topi ... uid=890200
- Recopil·lació d'informació interessant al blog (als arxius i pàgines) entre totes podem documentar-nos de manera òptima ;)
https://n-1.cc/pg/bookmarks/owner/group:890200
- Recerca de contactes que puguin oferir suport legal
- Traducció al castellà i difusió estatal de la proposta

Contacto/grupo de trabajo: https://n-1.cc/pg/groups/890200/alliberaments-generals/

OPCIONES DE VOTO:

Curso para dar información a los ciudadanos sobre las diferentes opciones de voto. Se discutió si trabajar una acción común de voto de cara a las elecciones del 20N. Objeto de discusión: si recomendar voto nulo, abstención activa o votar a partidos minoritarios.

L’Assemblea de la Trobada Catalana del 15M, reunida a la Colònia Col·lectivitzada de Ca La Fou el 30, 31 d’octubre, i l‘1 de novembre de 2011, després d’un llarg debat al voltant de les opcions de vot i les mobilitzacions de cara al 20N, entén que:

1. Aquestes eleccions, des del seu plantejament més restrictiu que mai, reforçat per la recent reforma de la Llei Electoral, són una oportunitat de fer sentir la nostra oposició a la reforma constitucional que dóna prioritat absoluta al pagament del deute per sobre dels drets socials.
2. Cal rebutjar els partits que permeten activament o guardant silenci, les polítiques classistes i xenófobes, o les retallades socials que ens han dut a l‘actual cop d'estat financer.
3. El vot nul útil o l’abstenció activa, així com el vot a partits minoritaris que defensen aquesta oposició conformen aquesta opció.
Tot i que el vot o l’abstenció és una qüestió de responsabilitat individual i que els nostres objectius van molt més enllà del 20N, el que es proposa es una acció estratègica col·lectiva i no una crida a una opció electoral.
Cada persona ha d’informar-se per tal d’actuar responsablement, per això aquesta assemblea ha acordat promoure la creació de taules informatives per compartir el material disponible sobre el significat de cada opció de vot i la farsa que protagonitzen els partits polítics majoritaris, qüestió que també es visibilitzarà, gràcies a la creativitat social en multitud de contrapropaganda electoral.Com que sabem que la justícia no la portaran les eleccions, del 14 al 20 de novembre hem acordat que una nova campanya: Alliberaments Generals, serveixi per recuperar pel poble el que és del poble.
Per acabar, us convidem a seguir treballant més enllà de les eleccions en la construcció d‘un nou model de societat basat en la cooperació social, el respecte i la igualtat en la diversitat.

Contacto/grupo de trabajo: joseluis@economiayrecursos.es

Acta del plenario final:
https://n-1.cc/mod/threaded_forums/topi ... uid=846480B. Coordinación de movimientos asamblearios de los pueblos, coordinación, comunicación interna, externa, difusión y contenidos.


PARTICIPACIÓN:

Remarcan la importancia de ir más allá de Internet en la difusión del movimiento. Propuesta de valorar la asamblea como grupo dinamizador que recoge quejas y propuestas de vecinos y crear un proyecto con ellxs de forma constructiva.
Contacto/grupo de trabajo: https://n-1.cc/pg/groups/906710/grup-suport-assemblees/

RELACIONES ENTRE ASAMBLEAS:

Se llegó al consenso de que cada asamblea es soberana.
Contacto/grupo de trabajo: Posibilidad de crear un grupo de trabajo para trabajar las relaciones entre asambleas: https://n-1.cc/pg/groups/906710/grup-suport-assemblees/

COMUNICACIÓN EXTERNA

Acciones/Grupos de trabajo: Propuesta de crear un grupo de trabajo (con gente de toda Catalunya, no sólo de Barcelona) para trabajar en una propuesta de comunicación a nivel de toda Catalunya, a presentar su propuesta en la próxima trobada (3 de diciembre).
Internacional bcn propone realizar el encuentro 'global (r)evolution', un encuentro Internacional en bcn (fecha orientativa: del 10 al 14 de mayo 2012, una semana antes del 15M2012)

CONTENIDOS

El grupo de trabajo expone una propuesta sobre los principios del 15-M en la asamblea plenària. Esta exposición pretende ser un punto de partida para elaborar un documento definitorio del movimiento que será la base para iniciar el debate.
La declaración de principios, llamada "De la protesta a la propuesta", basado en la observación de ciertas constantes en los debates y reivindicaciones del movimiento 15M, teniendo en cuenta que es un grupo reducido inentando extraer la opinión de un gran colectivo, se consituirá en grupo para seguir trabajando: https://n-1.cc/pg/groups/897489/principis-del-moviment/c. Propuestas específicas y vias de contacto.

1. Sobre la trobada Estatal Medi Rural
Des de la comissió de Medi Ambient de Sol surt un grup: Rurales enredadxs, amb l'objectiu d'enxarxar el medi rural i crear interconnexions entre els petits pobles presents en l'entorn rural.
Han plantejat una Trobada Estatal des del 8 fins l'11 de desembre. Actualment s'està treballant per continuar amb la elaboració dels continguts.
Més informació aquí https://n-1.cc/pg/groups/182664/rurales-enredadxs/ http://ruralesenredadxs.org/

2. Consulta popular
GT presentat a l'AG de Barcelona a l'octubre 2011 inici acció consulta 20N, que s'ha derivat 15 març 2012. Eixos temàtics inclosos (cal acabar de consensuar)
deute financer // temes habitatge // retallades privatitzacions // reforma llei electoral // laborals....
S'aprofitarà el debat sobre els pressupostos generals per legitimar i mostrar que es treballa paral·lelament i que no només ens limitem a queixes i protestes.
Pròximes convocatòries a tenir presents:
el dia 23 Novembre Presentació pública Pl.Cat 9, 4º 2ª Barcelona 19:00h
el dia 4 Desembre Trobada de barris 19:00 h
el dia 12 Novembre AG Pl. Catalunya 17:00 h
Es reuneixen setmanalment a Bcn, els dijous a les 19h al HardRockCafe
Més informació aquí ____________________________________


3. Deute extern / auditoria del deute
Després de la Trobada a Madrid el 8,9 octubre sorgeix la proposta portar a terme una auditoria del deute. Des de la xarxa Qui deu a qui? Es treballa la qüestió del deute i la proposta de realitzar auditories com a sortida social a l'endeutament ilegítim. Reunió de posada en comú i discusió de propostes, dubtes i idees entorn a l'auditoria ciutadana del deute de l'Estat espanyol: 8 de novembre, 19 h, Rivadeneyra 6, 3a planta (Barcelona)
Més informació aquí https://n-1.cc/pg/forum/topic/874125/re ... barcelona/

4. Dret a rebel·lió
Grup de treball obert que ha dut a terme el manifest “Exercirem el dret de rebel·lió”. Iniciativa que planteja obrir eines per empoderar a la gent per a la desobediència civil. Una de les formes seria el no pagament del deute, des de la insumisió fiscal. Es planteja com fer la insumissió de manera conjunta i que permeti l'autogestió de les assemblees. També s'han prioritzat altres accions com promoure la insolvència i fent públiques les nostres identitats davant accions (p.ex alliberament d'espais) i autoinculpant-nos per donar suport i enfortir l'acció.
Hi ha unes 500 adhesions i es busca fer públic de manera més extensa una vegada arribades a 1000. S'han fet tres assemblees i en breu s'informarà de la propera
Més informació aquí https://n-1.cc/pg/groups/757119/derecho-de-rebelin/ http://derechoderebelion.net
info@derechoderebelion.net


5. Cooperativa de crèdit
Proposta aprobada el 3 de juliol en AG de Bcn com eina per ajudar als projectes autogesionats. No hi ha iniciatives sense interessos en el nostre territori. És una aposta no especulativa del diner. Hi ha iniciatives en altres països. Una banca autogestionada, descentralitzada i assambleària. Eina per a que les assemblees de barri tinguin una estructura bancària popular on dipositar els recusos monetaris i els puguin emprar per inciatives locals o més grans. S'han fet tres assemblees i el procès avança. S'espera constituïr-se legalment en breu per a que totes les assembles formin aprt del procès. El dia 7 a les 18h pròxima assemblea Pl.CAt,9 4º 2ª
Més informació aquí https://n-1.cc/pg/groups/615621/coopera ... intereses/

6. Okupació d'un gran espai per a generar una "petita societat alternativa"
Des del Vallès es proposa la configuració d'un gran espai per a la coordinació a nivell Catalunya. Referència per a que qualsevol assemblea es vulgui informar pugui anar allà i trobar tota la informació sobre tots els temes. Grup de persones activistes que visquin allà i encarregades d'iniciar la feina per realitzar l'okupació. S'està treballant en la proposta però s'espera aprovació per tal de consolidar-se.
Més informació https://n-1.cc/pg/groups/897130/projecte-espai-node/


7. Democràcia directa
Campanya on 60 assemblees de tot l'Estat estan adherides. Campanya de recollida de signatures per demanar la reforma constitucional (3 articles concretament) per demanar democracia directa (ILP, 500000 signatures per referendums vinculants...). Es tancarà la campanya aproximadament el 5 de desembre.
No és un fi, sinó una estratègia per tal d'aplicar després altres demandes que tenen aval popular però que actualment no tenen voluntat política d'aplicar-se. Dret a petició per a demanar qualsevol cosa que no tingui altres mecanismes de demanar-se. És una campanya coordinada però es realitzaran les peticions a nivell autonòmic. Després de l'estudi de diverses comissions jurídiques va concloure que aquesta possibilitat existeix.
Més informació https://n-1.cc/pg/groups/409038/reforma ... o-peticin/ http://porlademocraciadirecta.org/


Torna a l’inici
 Perfil  
 
Mostra les entrades dels darrers:  Ordena per  
Publica un nou tema Respon al tema  [ 1 entrada ] 

Totes les hores són UTC + 2 hores


Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant


No podeu publicar temes nous en aquest fòrum
No podeu respondre en temes d’aquest fòrum
No podeu editar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu eliminar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu publicar fitxers adjunts en aquest fòrum

Salta a :  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Traducció del phpBB: Isaac Garcia Abrodos