[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4263: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Assemblea de la Vila de Gràcia • Mostra el tema - proposta_triptic_avdg

Assemblea de la Vila de Gràcia

Aquí comença tot
Hora i data actual: 19 abr. 2019, 22:22

Totes les hores són UTC + 2 hores
Publica un nou tema Respon al tema  [ 2 entrades ] 
Autor Missatge
 Assumpte de l’entrada: proposta_triptic_avdg
EntradaPublicat: 03 abr. 2013, 18:41 
Desconnectat

Membre des de: 27 maig 2011, 02:02
Entrades: 320
Als adjunts trobareu la proposta de tríptic a aprovar a l'Assemblea del dilluns 8 d'abril.


Fitxers adjunts:
triptic_intern.jpg
triptic_intern.jpg [ 2.11 MiB | S’ha visualitzat 6332 vegades ]
triptic_extern.jpg
triptic_extern.jpg [ 1.62 MiB | S’ha visualitzat 6332 vegades ]
Torna a l’inici
 Perfil  
 
 Assumpte de l’entrada: Re: proposta_triptic_avdg
EntradaPublicat: 08 juny 2013, 20:25 
Desconnectat

Membre des de: 27 maig 2011, 02:02
Entrades: 320
El text del tríptic. En el Banc Expropiat trovareu copies.

ASSEMBLEA de la VILA de GRÀCIA (AVdG)

ASSEMBLEA DE LA VILA DE GRÀCIA (AVdG): QUI SOM
Els seus orígens
Al llarg de la història, els veïns i veïnes de la Vila e Gràcia s’han dotat de diversos instruments per a la defensa dels seus interessos. Arrel de l’acampada de Plaça Catalunya el maig de 2011, el moviment d’indignades del 15M s’estén als barris. L’Assemblea de Drets Socials de Gràcia convoca la primera assemblea el 24 de maig de 2011 a la Plaça de la Vila. Moltes veïnes hi acudeixen i queda constituïda l’Assemblea de la Vila de Gràcia (AVdG).

El seu funcionament
L’Assemblea de la Vila de Gràcia (AVdG) és un espai horitzontal (sense jerarquies), de participació veïnal per a crear una nova forma de relacionar-nos i de viure, en el que totes les veus són escoltades i tenen el mateix pes, i on s’intenta arribar a acords o consensos per mitjà del diàleg entre les diferents postures que hi concorren; optant per l’autoorganització, la recuperació d’espais comuns i la comunicació directa per a fer front a les necessitats i problemàtiques locals i globals de manera col•lectiva i coordinada.

Ens organitzem a través de comissions tècniques (CT) i grups de treball (GT).

Comissions tècniques: Neixen en funció de les necessitats de gestió i administració de l’Assemblea. Les seves activitats són essencialment tècniques i estan sempre supeditades a la forma de procedir que de forma comú s’acorda en assemblea.

Grups de Treball: Neixen de les inquietuds dels seus participants; el seu funcionament és autònom, però necessiten l’aprovació de l’Assemblea.

Com es crea un Grup de Treball? Una persona/grup de persones proposa crear un nou grup de treball. Presenten a l’assemblea els seus projectes, que seran aprovats en funció del seu compromís amb els eixos comuns de l’Assemblea.

Eixos comuns de l’Assemblea
Els eixos que uneixen als diferents GT i a l’AVdG en el seu conjunt són els següents:
- La solidaritat, el suport mutu i la desobediència civil com a forma de fer front comú a la dictadura financera i capitalista.
- La crítica i l’enfrontament al desmantellament dels drets civils (pèrdua de sobirania) que estem patint per una crisis que no hem provocat i unes mesures (retallades/austeritat) que ens estan sent imposades i no hem decidit.
- La creació i desenvolupament de propostes alternatives a aquest sistema.

Relació amb altres col•lectius de la Vila
La Vila de Gràcia té com un dels seus majors actius un alt grau d’associacionisme i una forta presència de col•lectius crítics amb aquest sistema. A l’ AVdG la participació és a títol individual i això no treu que els seus participants puguin pertànyer a altres col•lectius de la Vila. La relació amb altres col•lectius de la Vila es basa en campanyes concretes que formin part dels eixos comuns de l’assemblea.

Objectius a mitjà i llarg termini de l’AVdG
A mitjà termini, l’AVdG mostra el seu desig d’erigir-se en un contrapoder real i efectiu des d’on plantar cara a les mesures (i els seu efectes) que des dels diferents poders ens són imposades i que afecten a les nostres vides.
A llarg termini, a l’AVdG aspirem a ser l’òrgan decisori de la Vila de Gràcia.

COMISSIONS TÉCNIQUES (C.T.) I GRUPS DE TREBALL (G.T.) ACTUALS DE L’AVdG

C.T. Comunicació
La comissió de comunicació té com a objectiu fer que els fluxos d’informació circulin entre les persones que formen part de l’Assemblea, les veïnes de la Vila i totes aquelles interessades. La seva tasca principal és informar dels diferents acords, continguts, convocatòries, accions, mobilitzacions; tant les referents a les lluites veïnals de realitat més propera com les globals a les quals l’Assemblea dona suport. Aquesta comissió és l’encarregada de la gestió de les eines de difusió tals com: llista de veïns, bloc, fòrum, twitter i facebook.
Reunions: cada dos divendres a les 18h al Banc Expropiat.
Mail de contacte: assembleadegracia@gmail.com

G.T. Xaingra
És un Grup de Treball de l’AVdG que promou una xarxa d’intercanvi sense diners. Ens mou l’esperit de transformació social, experimentant una alternativa al consumisme tot potenciant les relacions entre veïnes i fent suport mutu.
Fem intercanvis a través de mercats trimestrals i de la llista de correu:
(llistes.moviments.net/listinfo/xaingra).
Reunions: cada dos dijous a les 19:00 h al Banc Expropiat
Mail de contacte: info-xaingra@llistes.moviments.net

G.T. Habitatge i espai públic
El grup es va crear a l’agost de 2011. Actualment te engegades dos campanyes:
- Campanya “ET VOLEN FER FORA DE CASA?”. L’objectiu és seguir creant una xarxa de suport mutu amb les persones amb problemes relacionats amb la vivenda (impagament d’hipoteques, lloguers, llum, aigua…). Aquesta campanya és la prioritat del grup.
- Campanya de presa de dades, sensibilització y crítica del procés de transformació que està patint la Vila de Gràcia, portant-la cap a una elitització dels seus residents i espais per l’alt cost de la vivenda i ser un punt més de la “marca Barcelona” afectada per un turisme massiu.
Reunions: tots els dimecres a les 20:00 h al Banc Expropiat
Mail de contacte: assgraciahabitatge@pimienta.org

G.T. Assemblea Groga de Gràcia (Educació)
L’assemblea Groga de Gràcia es un espai de reflexió i de lluita contra les polítiques repressives i retallades que s’estan produint. En aquest espai famílies, AMPAs, estudiants, docents, veïns, veïnes, monitors i monitores de temps de lleure debatem, reflexionem, ens mobilitzem i fem xarxa a escala de barri per la defensa de l’escola pública de qualitat.
Anima’t a lluitat per una escola pública de qualitat catalana i laica!
Mail de contace: assemblea.groga.gracia@gmail.com
Blog: http://assembleagrogadegracia.blogspot.com.es/
Reunions: cada dos dijous a les 19:00 al Casal de Joves de Gràcia

G.T. Salut
El grup de salut de l’AVdG afirmem que les desigualtats i les deficients condicions de vida i treball son els majors determinants de la salut de les poblacions. Defensem un sistema sanitari públic, d’accés universal, gratuït i de qualitat per atendre la pèrdua de salut de totes les persones independentment de la seva classe social, sexe i raça.
La corrupció i l’espoli que està tenint lloc al sistema sanitari públic català des de fa 3 dècades, fan que es perdin drets, prestacions i qualitat al nostre sistema sanitari.
Per aquest motiu el grup advoquem per la reversió de la gestió privada del serveis sanitaris públics de Catalunya, i recolzem la participació democràtica de la ciutadania i les persones treballadores en la planificació i gestió dels centres sanitaris. Estem en contra de les retallades, i dels repagaments que carga contra els mes febles i malalts. Impulsem i donem suport a la construcció de xarxes de solidaritat i suport mutu entre els veïns i veïnes de la Vila que ajudin a les persones amb necessitats en salut i canviïn els actuals valors potenciats pel capitalisme que prima l’individualisme, el lucre i el negoci.
Reunions: cada dos dijous a les 9:30 h a la Violeta
Mail de contacte: gtsalut-AVdG@gmail.com

G.T. Xarxa d’aliments
La xarxa d’aliments és un projecte que té per objectiu satisfer una necessitat bàsica com és l’alimentació mitjançant el suport mutu i la solidaritat. Consisteix en organitzar de manera col•lectiva i horitzontal tant la recollida d’aliments com el seu repartiment en assemblea, alhora que es realitzen diferents activitats per tal de crear vincles i confiança entre totes les participants. A través de la xarxa, s’aprofiten i es gestionen uns aliments sobrers que si no anirien a parar a les escombraries malgrat trobar-se en bon estat. Perquè el menjar és un dret i no una mercaderia!
Reunions: cada dimarts a les 19:00 h al Banc Expropiat.
Mail de contacte: xarxalimentsgracia@gmail.com

G.T. de Carrers
Reunions: els dilluns a les 19:00 h al Banc Expropiat (cada 15 dies)

G.T. de Debats “La capsa de Pandora”
El grup de debats de l'AVdG és un espai de reflexió sobre temes que ens afecten a totes i que ens preocupen. Pretenem posar idees en comú d'una forma crítica però alhora constructiva. El grup és obert a tothom que tingui ganes de plantejar i preparar algun tema de debat.
Reunions: dilluns a les 19:00 h al banc Expropiat (cada 15 dies)

G.T. Espai de coordinació
L’AVdG forma part de l’Espai de Coordinació d’assemblees de barris de Barcelona, on acudeixen les diferents assemblees de barris que desitgen coordinar-se. La funció d’aquest grup és realitzar de portaveu de l’AVdG en aquest espai fent de transmissors de la informació entre l’AVdG i l’Espai de Coordinació. Es un grup de participació rotatòria.
Reunions: en funció de les necessitats de l’ Espai de Coordinació.

Si vols treballar en altre àmbit vine, passa per l’assemblea i proposa-ho... t’esperem.


Mail de contacte: assembleadegracia@gmail.com
Blog: http://assembleadegracia.com/blog/
Facebook: #Assemblea de la Vila de Gràcia
Twitter: @assemblea_vdg

BANC EXPROPIAT (Travessera de Gràcia 181) * LA VIOLETA ( C/Sant Joaquim 14) *CASAL DE JOVES DE GRÀCIA (C/Gran de Gràcia 190)


Fitxers adjunts:
Comentari del fitxer: triptic AVdG per impresió
TRIPTIC_AVdG_impresió.pdf [225.35 KiB]
S’ha baixat 178 vegades
Torna a l’inici
 Perfil  
 
Mostra les entrades dels darrers:  Ordena per  
Publica un nou tema Respon al tema  [ 2 entrades ] 

Totes les hores són UTC + 2 hores


Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant


No podeu publicar temes nous en aquest fòrum
No podeu respondre en temes d’aquest fòrum
No podeu editar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu eliminar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu publicar fitxers adjunts en aquest fòrum

Salta a :  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Traducció del phpBB: Isaac Garcia Abrodos