[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4263: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Assemblea de la Vila de Gràcia • Mostra el tema - Acta Espai de Coordinació 25 maig 2012. La Marina

Assemblea de la Vila de Gràcia

Aquí comença tot
Hora i data actual: 26 abr. 2019, 18:39

Totes les hores són UTC + 2 hores
Publica un nou tema Respon al tema  [ 1 entrada ] 
Autor Missatge
 Assumpte de l’entrada: Acta Espai de Coordinació 25 maig 2012. La Marina
EntradaPublicat: 21 juny 2012, 12:54 
Desconnectat

Membre des de: 27 maig 2011, 02:02
Entrades: 320
Acta Espai de Coordinació 25 maig 2012. Organitza La Marina

ASSISTÈNCIA: Sants, La Marina, Sant Andreu, Raval, Poblenou, Sarrià-Sant Gervasi, Coordinadora Vall Amunt (horta, carmel, muntanya i sant genís), Guinardó-Can Baró, Nou barris, Les Corts, Raval, Gràcia, Esquerra de l’Eixample-Sant Antoni, Clot, Poble Sec, Dreta de l’Eixample.
També assisteixen per presentar les seves propostes: Auditoria del Deute, Universitat Indignada, Coordinadora laboral 15 M i suport mutu, Estafa banca i Grup de Treball de Reforma del Sistema Electoral

1. Es presenten les entitats i s’accepta la proposta d’ordre del dia presentada:

2. ECONOMIA:
No hi ha més novetats respecte al deute que es té amb una companya. Les Corts comenta que van entregar els diners que tenien recollits.

3. VALORACIÓ DELS ACTES CONJUNTS ORGANITZATS (1,3,12 i 15 Maig):

Sant Andreu
L’1 de maig va ser molt positiu. El fet de no anar amb Nou barris els va treure força però desprès es va animar.
La programació del 15M es va viure amb molta confusió. L’últim espai de coordinació va convocar un grup de treball per coordinar el programa. La següent reunió s’havia de fer a la Rimaia i com que no es va poder fer, es va passar directament al 12 per deixar-ho finalment pel 13 al matí. Sant Andreu havia decidit fer coses al barri del 13 al 15 i no va poder assistir. No van anar a les Torres Mordor com assemblea. .
S’hauria de tornar a repensar l’espai de coordinació. El paper de les comisions transversals i els barris no està del tot explicitat. la roda de premsa que es va muntar, era de l’espai de coordinació? O era una comissió? Es plantegen si estem depenent d’iniciatives externes??. Com assemblea s’han sentit danyats.

Les Corts
Els va arribar una convocatòtia substitutòria de la Rimaia, eren pocs i no es va fer. Confusió en les convocatòries.

Raval
El desallotjament de la Riamaia ho va enredar tot, no els va quedar molt clar com participar.

Esquerra Eixample- Sant Antoni
Problemes de coordinació general. L’assemblea ho valorava com un dels punts més positius. Hi va haver algun enuig però cal visualitzar què va passar. Han treballat molt tot l’any i no molava res la superestructura que s’estava muntant.

LES CORTS
Com a membre del grup de treball, aclara que la proposta de Sant Andreu va continuar però ells van deixar de participar. El problema es que no hi va haver temps de tornar als barris les propostes i el grup de treball va decidir tirar endavant una proposta, però Mordor va ser una derivació de la proposta.
Cal diferenciar una idea d’una proposta-Una proposta necessita un mínim de 2 persones compromeses, si no és una idea i no una proposta.
Com assemblea, proposen per a les Manis, agafar un carrer llarg, (Diagonal per exemple), perquè es vegi tota la gent que hi ha. No els va agradar el recorregut del 12. El 15 pensen que va ser un exit l’acció de Mordor. Es va posar Mordor en mans dels que van arribar després. Cal buscar un sistema més àgil. Fer protocols més agils.

Poblenou. Ho van valorar positivament.

Nou barris
A la mani del 12M. hi va haver conflicte amb la coordinació amb sant andreu. Malentès amb Sant andreu. Explica perquè hi havia gent de Nou barris amb cara tapada pintant bancs. Era prudència, no violència.

Guinardó
No es va fer cap valoracio com a barri. Poca gent de l’assemblea a la mani. Poc implicats en aquest tema. “Nosaltres fem coses als barris i potser no ens hi trobem quan anem a Catalunya”.

Sants
Valoració positiva. Es plantegen com portar la gent de la manifestació a les assemblees.

Vall amunt
Van veure que les assemblees properes eren poquets i han decidit juntar-se Horta, Carmel, Muntanya i Sant Genís.Van decidir que vindrien 2 persones del conjunt d’assemblees de Vall amunt.
Valoració positiva. Critica: falta d’organització. Es podria millorar la coordinació

Poble Sec
Valoren molt positivamente el 12M15M perquè van aconseguir el judici popular a la Caixa en dos dies. Els barris són molt eficients quan es treballa en una acció concreta, malgrat els problemas de descoordinació.
Haguéssim hagut de continuar gestionant l’acció de Mordor des dels barris.
També van participar en el rescat pels bancs i caixes i els ha servit per tornar a impulsar l’assemblea. No tenen cap problema en aliar-se amb altres espais. Aposten per aliar-se amb tothom.

Gràcia.
Va anar molt bé el 12 al matí al barri. Valoració bona de les coses conjuntes però la valoracio va ser molt pobra perquè la plaça te poca participació.Els agrada fer accions conjuntes amb una mica de previsió.
Pel que fa a la coordinació, eren pocs i es va oblidar el treball de parlar amb l’espai i informar amb temps.

Casc antic
Redada molt gran a la plaça del Forat, s’ha fet un manifest, però l’assemblea no l’ha signat i faran un comunicat.

Sarria-Sant Gervasi
Valoració positiva, desitgen més propostes conjuntes des de l’espai de coordinació.

La Marina
A la mani de l’1 es van assolir els objectius: Començar i Finalitzar sense incidents. Continuem trobant a faltar una crida al poble a sortir. A la mani del 12 es va veure que la gent continua donant suport. Recorregut ben triat. Va estar ben organitzada.

Esquerra eixample
El 12-15M va ser una acció de l’espai, el que va passar es que es va acabar a la plaça Catalunya. Valoren positivamente l’espai de barris a la plaça. La trobada de pobles i viles es va perdre una oportunitat de fer-la bé.
Crítica: Catalunya no pot ser un espai decisori. Reforçar amb pobles i viles.
De pobles i viles va sortir la proposta de Sant Vicenç del Horts de fer allà l’assemblea General.

Clot-Camp l’Arpa
Van parlar més de cap on anem que de la valoració dels actes.

Dreta de l’eixample
Cada vegada es veu que en una cosa organitzada ve més gent del que ve a les assemblees. Cal fer manis festives però prioritzant els continguts reivindicatius.
Diu a Nou Barris que són un barri absent en l’espai de coordinació.

Sant Andreu respon a 9 barris sobre la coordinació del 12M. i s’entra en un debat. Sabem que sorgiran malentesos i discussions però en aquest cas cal que ho parlin els implicats abans o despres de la reunió. És important saber que a l’Espai estem tots i totes.

4. UN ANY DE 15M: què fem, on estem, on anem….

Les Corts
Falta fer molta reflexió. Seríem molt mes eficaços si abans de l’assemblea ens enviéssim uns missatges explicant els punts de vista de cada barri. Creu que es ineficaç juntar-se directamente a l’espai a parlar-ho.

Sants
La trobada de barris a Catalunya reflecteix el que passa.
Van parlar en quin moment polític ens trobem, semblança amb Amèrica llatina.
Consideren que no hem fet un moviment, fem mobilitzacions. Ens falta continuitat i estratègia. Es plantejaven que en aquesta boira d’atacs, volen veure com atacar la baula més dèbil.
De cara al dia 16/juny preparen una jornada (tema Grècia): cassolada al barri i columnes per anar a les seus dels partits a denunciar el poder polític i el poder financer- a més de donar suport a Grecia.

Gràcia
Objectiu: redefinir-nos. Aquest reunió de l’espai és més un moment de compartir les visions i idees de cap on anem i cal que en el pròper espai s’assisteixi amb propostes concretes que donguin resposta a aquestes inquietuds. Dos sentits: metodologia d’aquestes reunions i a llarg termini, com ens acabem convertint en moviment, ser més efectius.
L’any vinent proposen començar amb una assemblea plenària a l’inici de curs per planificar quines accions es faran, la idea és evitar la improvisació.
Si volem que la propera reunió sigui eficient, hem de presentar propostes amb temps perque es pugui pensar a les assemblees.

Guinardó
Diu que estem igual que fa un any. Diu que cadascú portarà la seva proposta i la seva serà la bona. Més que en crear estructura, s’ha de pensar en apropar gent a les assemblees.

La Marina
En el procès de marxa als barris hem perdut força i cal replantejar-se la coordinació. Reflexionar sobre l’organització que ara no és funcional. Saber quins col.lectius hi ha, quins objectius tenen. Reestructurar l’espai on es prenen les decissions. Evitar solapar activitats. Buscar objectius concrets , consensuar-los i comprometre’ns a participar. La creació de Grups de Treball s’ha de fer en funció d’aquests objectius. Fer mës accions conjuntes.

Les Corts
No parlen de fer un reglament conjunt a partir del reglament de cada barri, sinó ser més eficients. La proposta no es canviar-ho tot, sinó reflexionar amb calma i anar trobant acords en temes.
Quins aspectes es poden delegar a l’espai de coordinació? Ja s’havia parlat que els aspectos tècnics d’organització de mobilitzacions. Proposen tenir un llistat de les comissions que hi ha.

Raval
Hem anat solucionant els temes urgents, amb el TMB, la vaga, el BCE, el 12-15M s’han pres acords però sempre amb urgència.
Aquí a l’espai, caldria prendre propostes o crear grups de treball que treballin sense perdre horitzontalitat.

Sant Andreu
Ha estat molt dur arribar fins aquí. Caldria tocar el sostre de l’espai de coordinació. Hi ha gent a l’assemblea de barris que està fent un doble joc, perquè treballa a un barri i al mateix temps a una comissió.
Hi ha dos sistemes: per comissions i horitzontal, però no arribem a res. Què prioritzem? Se senten manipulats.


Dreta Eixample
Convindria agilitzar l’espai però l’anem construim. El que passa amb les comissions és que de cop ens trobem amb una situació molt treballada quan nosaltres estem treballant en diversitat de situacions. Si estiguessim molt organitzats, potser haguéssim desaparegut.
Plantegen com Sants, fer columnes cap als partits tots els divendres, aliants-se amb AMPES i entitats .
Proposta de crear una campanya de difusió com a espai de coordinació, i que no vagin en groc i negre (alusió a Democràcia Real Ja).

Poble Sec
Sempre valoren venir i els agradaria portar propostes però no arriben a tot. Si tornem a trobar-nos en l’espai per tornar a parlar de com organitzar-nos, els costarà tornar.
Estan treballant molt i estan fent aliances per proximitat. Volen plantejar un nou judici, unirse amb la PAH, i d’altres per anar més enllà. Renuncien al consenso global i insistiesen en que cal posar-se d’acord en coses concretes.

Gràcia
Com a minim hem de tirar endavant en accions. És un proces que anem millorant.
La proposta conjunta l’haurem de generar aquí, no venir amb propostes massa tancades.
Donar més visibilitat a l’espai de coordinació.
Hem de prendre decisions, de manera democràtica, però les hem de pendre, és un espai necessari.

Esquerra Eixample
Mirar què hem fet i què tenim i reforçar-ho.
Donar ànims a les assemblees que porten propostes de temes concrets. Acció i contingut. Felicita als barris que fan un esforç i a més dels seus temes de barri porten propostes temàtiques treballades a l’espai. Demana confiança als grups de treball creats amb gent dels barris.

Sants
Anem avançant i ja ens dotarem de les eines. No vulguem crear una eina sense saber per a què. Cal més temps per pensar i parlar de política a les assemblees.

La Marina
Tothom té part de raó. A vegades hem assumit temes que no havien sortit d’aquest espai. En un mateix dia es convoquen un fotiment d’accions i la gent se sent superada i no ho fa seu. Evitem aquestes situacions. Organitzar-nos i coordinar-nos més.

Gòtic
En preguntar “Què fem?” la gent del barri ha respost amb “feina per al barri”. Cal estendre la marca “Espai de coordinació”. Quan es demana a la gent que vingui a l’espai, voldrien que aquesta gent tingués la confiança de la seva assemblea per arribar a acords. Potser així podríem representar el sentir dels barris.

Sant Andreu
S’ha de continuar parlant-ne en properes reunions. La confiança és fonamental.

Corts
Què està passant aquí? Un parla, l’altre respon i l’altre ja no hi és. Sorgeixen discussions i queden en l’aire.

Poble Sec
Ens queixem que no fem res. Hi ha una bomba com la Caixa i aquí continuem parlant mirant-nos el melic.

5. PROPOSTES COMUNES: (es recorda que ja hi ha un calendari a l’espai on poder penjar les accions de cada barri, que aquí només es per aportar novetats)

Guinardó
Han creat una web (http://yocacerolo.com/). Fer una acció cada diumenge, cassolada que es converteixi en un costum. Si estem units ens tenen por.

Dreta eixample
Treballar molt i amb serietat la informació dels càrrecs públics que tenen interessos privats.
Que es deixi de “mortificar” el moviment.
Obrir la proposta de la cassolada a tot el moviment en general.
Proposa crear un grup de treball.

Horta
Tenen molt material de la gent relacionada amb la sanitat. Proposa crear un espai comú: una web.

Sants
Recolzaran la marea groga d’educació.
Informen que dissabte vinent arribarà el Felip Puig a Sant Climent de Llobregat, a una festa de les cireres. S’ha quedat a les 12 h i el Felip Puig arribarà a les 12,30 h.

Poblenou
Tanquen l’Ateneu Flor de Maig. Els dies 31, 1, 2 i 3 volen fer activitats per evitar que el tanquin. Demanen ajuda sobre apropiació d’espais.

Sarrià
Volen canviar els slogans i logos dels bancs, intentant anar cap a la banca ètica. (els demanen que enviin la informació). Passar diners de banca criminal a banca ètica.
També al Fòrum Social s’estan fent denúncies.

La Marina
Quan surten propostes dels barris, s’ha d’intentar entre tots donar suport. Un dels objectius principals és el Metro Ja! i el tema del Transport en general. Volen recuperar el Grup de Treball del Transport i s’ofereixen per convocar la propera reunió si és que hi ha assemblees interesades.

Casc Antic
Un espai per millorar l’assemblea i estendre-la al barri. Com aportar idees desde les diferents assemblees.

Guinardó
Es va alliberar un espai que havia estat Caixa Catalunya i es va ocupar. Tot el que funcionava abans, ara no funciona. Exemple: la Rimaia.
3 juny, a Plaça del Nen de la Rutlla, dinar popular i jornada sobre la violència. Què s’entén per violència, etc.

Esquerra Eixample
S’adhereixen a la segona part del judici popular a la caixa.
Demanen que es pensi un dia amb una acció contundent, quan abans es digui un dia de reunió i una proposta es posarà.
Contrabanca

Horta
Cordó humà hospital vall d’Hebró. Reunió preparatòria 5-6-12 a les 18 h. Associació Veins Palomar.

Gràcia
Proposen concentrar-nos en accions conjuntes fortes. Primer una i després una altra.
Tot el que té a veure amb Mordor i judici .Tema Grècia i tema polítics

Dreta de l’Eixample
Proposa portar el tema al barri i veure com combinar les dues accions.

Sants
Sortir dels barris cassolada al PP, a Ciu i acabar a la Caixa

Raval
Estem trespassant una línia si prenem acords perquè ens estem saltant l’horitzontalitat.

Gràcia
Proposa fer una convocatòria des de l’espai de crear un grup de treball pel proper divendres. Si apareixen només 5 barris, serà una proposta de cinc barris. Fem-ho transparent.

Raval
Es van reunir les comissions de comunicació d’alguns barris que han convocat una reunió 1 de juny, 19 h. en el local Conservas, carrer Sant Pau, 58-
Objectiu: portar endavant un treball de difusió de convocatòries, el calendari i que cal espandir, protocols de comunicació entre barris i noves idees com tallers de formació en eines comunicatives. Reunió per a la gent que treballi amb eines de comunicació.
Els de Carmel diuen que també tenen una iniciativa de wifi-net

Xerrada: Manual legal de l’activista. Gabriela Serra i una companya de la comissió legal
Diumenge, 27M, 6 de la tarda. Casa de la Solidaritat, Vistalegre, 15.

Clot
Ja comencen amb la cassolada cada dimecres perquè els veins els vegin. Quanta més informació es doni, millor.


Sants
Nota de l’espai de coordinació per als detinguts del 22M
Enviarà una cita per a la reunió el diumenge 3 a les 19 h.
Dissabte 2 de juny tornem a alliberar l’espai que ja havien alliberat.
Acte dijous 7 a les 19h de la tarda. Plataforma per l’Auditoria del Deute, “No devem, no paguem”, Plaça 3 xemeneies. Participació de Yorgos Mitralias. Músoica i menjar grec.

6.- ALTRES ESPAIS:

Universitat Indignada
16/ juny jornada sobre la revolució urbana a plaça Catalunya o parc Ciutadella (pendent de definir). Temes urbanístics: 16 portes de Collserola, els grans projectes del litoral, pista d’esquí Indoor que volen fer a la Zona Franca.

Coordinadora laboral 15 M i suport mutu
Convocatòries
6 juny. Casa de la Solidaritat. Coordinadora laboral, demanen que hi vagin els barris per veure com coordinar-nos.
Plataforma de Ciutat de la Injustícia: Porten documentació per difondre. Judici a la justícia, a la societat.
Tenen web. Email, Twitter
Proposta “Nòmina en mà”
Grup de treball de MINIjobs
Grup de treball “Precàries empoderades”
Posaran info al web de les corruptelas.

Grup de Treball per a la Reforma Electoral
Proposen passar per les assemblees del barri explicant el projecte i la feina feta fins el moment i rebre feedback.

Estafabanca
Volen crear una campanya similar a la dels desnonaments amb propostes d’acció concretes. Van fer una assemblea de 300 persones, molts jubilats .

7. TORN DE PARAULES:

Raval
Proposta de fer una pausa a les reunions de l’espai de coordinació per refrescar-nos abans de continuar. També demanen no fer sorolls per fer callar la gent, perquè encara molesta més.

Les Corts
Demana que els assistents a l’espai no marxin quan hagin plantejat alguna pregunta o algun dubte si nó, quan toca contestar no hi són i queden les qüestions pendents.


La Propera Reunió de l’Espai la convoca l’assemblea de l’Esquerra de l’Eixample pel 29 de juny.


Torna a l’inici
 Perfil  
 
Mostra les entrades dels darrers:  Ordena per  
Publica un nou tema Respon al tema  [ 1 entrada ] 

Totes les hores són UTC + 2 hores


Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant


No podeu publicar temes nous en aquest fòrum
No podeu respondre en temes d’aquest fòrum
No podeu editar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu eliminar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu publicar fitxers adjunts en aquest fòrum

Salta a :  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Traducció del phpBB: Isaac Garcia Abrodos