[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4263: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression'
Assemblea de la Vila de Gràcia • Mostra el tema - Jornades de reflexió de barris_1 Desembre

Assemblea de la Vila de Gràcia

Aquí comença tot
Hora i data actual: 22 abr. 2019, 04:09

Totes les hores són UTC + 2 hores
Publica un nou tema Respon al tema  [ 1 entrada ] 
Autor Missatge
 Assumpte de l’entrada: Jornades de reflexió de barris_1 Desembre
EntradaPublicat: 29 nov. 2012, 21:59 
Desconnectat

Membre des de: 27 maig 2011, 02:02
Entrades: 320
Jornades de reflexió de barris
Dia 1 de desembre es realitzarà a la Casa de la Solidaritat (C/Carrer de Vistalegre, 15) a partir de les 10h.

Ordre del dia

10-10.30 h Benvinguda i cafè
10.30-11 h Presentació de la Jornada, metodologia i exposició de les propostes
11-11.15 h Formació dels grups de treball per debatre les propostes (un grup de treball per proposta)
11.15-12.45 h Debats dels grups de treball
12.45-13 h Pausa
13-14.30 h Plenària per posar en comú totes les propostes i seleccionar les que ens agradaria portar a terme entre totes les assemblees de barri (almenys una)
14.30-16 h Dinar (de traje)
16-16.15 h Resum de la plenària
16.15-17.30 h Grups de treball per debatre i treballar com portar a terme les propostes acordades al matí
17-19.30 h Plenària i decisió de les estratègies a seguir
19.30 h Cloenda

PROPOSTES D’ACCIÓ

1. SANT JOAN 15M
Organitzar un Sant Joan 15M. Ben treballat, de caire cultural i pedagògic en el qual cada persona pugui cremar tot allò que no li agrada. Farem un espectacle de foc al qual cremarem al pitjor enemic de l’ésser humà i del planeta terra en aquest moment: l’actual sistema econòmic biocida i, clar, celebrarem la vida ecològica planetària.

2. MANIFESTACIÓ I VAGA GENERAL
-Convocar manifestació internacional el 18 de maig del 2013 i una setmana (12-17) d’accions promovent una vaga general mundial on fem pública la convocatòria de vaga al Barcelonès (i arreu on s’hi afegeixin). Fer-la servir per convocar i cridar a organitzar-nos per portar a terme una vaga general d’un dia a Barcelona.
-Organitzar una vaga general el 17 d’octubre del 2013 i una manifestació mundial el 19 d’octubre del 2013.

3. ENVOLTAR LES SEUS DELS DISTRICTES DE BARCELONA
Envoltar les seus dels districtes alhora amb persones que portin penjats cartells amb reivindicacions tant a nivell local com general. També caldria fer soroll. D’aquesta manera, donaríem continuïtat a les accions darreres al parlament, congrés, etc...)

4. CONTRA L’AUGMENT DE LES TARIFES AL TRANSPORT PÚBLIC
Protestar contra l’augment de les tarifes del transport públic. L'acció consistiria en encartellar els transports amb cartells de protesta, fer colades col•lectives sense pagar, però sempre diferenciant-nos com a usuàries i usuaris. Necessitem cartells amb imaginació i gent amb ganes.

5. CAMPANYA DE DENUNCIA CONTRA ELS BANCS
Coordinar accions als barris per difondre la realitat del negoci bancari, denunciar el poder financer i informar de com deixar d’utilitzar els bancs convencionals. La campanya es faria amb encartellades massives i coordinades als bancs, repartiment d’octavetes i difusió on-line.

6. ASSENYALAR LES PERSONES CORRUPTES DE SANITAT
Es tracta de generar un grup de treball amb totes les assemblees per, mitjançant accions i informacions, assenyalar aquelles persones corruptes de Sanitat que estan duent el sistema sanitari cap a la privatització. Es faria en dos fases: fins al febrer amb la preparació (financiació, mitjans de comunicació, recursos, estructura antirepressiva i gabinet de premsa) i, a partir de març, accions fortes i campanya informativa.

PROPOSTES DE CREACIÓ

7. CREACIÓ D’UN BANC DE DADES DE FETS DENUNCIABLES
Crear i mantenir un banc de dades d’àmbit català amb els noms i fets denunciables (ètica o juridicament) i que inclogui el sector públic i privat. Aquesta denúncia es faria pública en un web on es citarien les fonts de les informacions i es donaria una adreça de correu on dirigir les denuncies i les rectificacions de les persones al•ludides.


8. ASSEMBLEES POPULARS COM A ÒRGAN SOBIRÀ DELS BARRIS
Considerar la possibilitat que les assemblees de barri s’estableixin com a objectiu la voluntat de convertir-se en l’òrgan sobirà del barri, i no només una “assemblea d’activistes”, com actualment: què implicaria això, quins passos cal seguir, etc.
El primer pas seria la creació d'un grup de treball per estudiar aquesta possibilitat. La primera reflexió a realitzar seria qüestionar-nos quin ha de ser el veritable paper d’una assemblea, considerant-la com a òrgan decisor d’una regió –en aquest cas dels barris- i aglutinador de les diferents organitzacions i ens socials de la zona, i no com a òrgan de debat o discussió com ve sent la tendència actual a les diferents assemblees.PROPOSTES D’ORGANITZACIÓ/CORDINACIÓ:

9. VINCLE AMB LA VESSANT INTERNACIONAL
Afegir un vincle de les assemblees de barri amb la vessant internacional (a banda de acampadabcn i dry).

10. CREAR UN GRUP TÈCNIC DE L'EC
Es proposa la creació d'un grup tècnic permanent que faci una feina inicial d'anàlisi de totes les eines que tenim ara mateix (la pàgina web, les brigades informatives, les comcombarris, el noticiari infobarris, etc.) i busqui la millor manera d'organitzar-nos i repartir-nos millor la feina.

11. CREAR UNA EINA ELECTRÒNICA PER DINAMITZAR L'EC
Es proposa implementar una plataforma web on cada assemblea pugui introduir les propostes que porten al EC i que les demés assemblees les puguin votar abans de reunir-nos.

12. SOLUCIONS PER A LA DAVALLADA DE PARTICIPACIÓ A LES ASSEMBLEES DE BARRI
Compartir experiències i propostes de solucions davant la davallada de participació a les assemblees de barri. Crear xarxes amb altre col•lectius del barri i ser proactius en la lluita.


Torna a l’inici
 Perfil  
 
Mostra les entrades dels darrers:  Ordena per  
Publica un nou tema Respon al tema  [ 1 entrada ] 

Totes les hores són UTC + 2 hores


Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant


No podeu publicar temes nous en aquest fòrum
No podeu respondre en temes d’aquest fòrum
No podeu editar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu eliminar les vostres entrades en aquest fòrum
No podeu publicar fitxers adjunts en aquest fòrum

Salta a :  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Traducció del phpBB: Isaac Garcia Abrodos